Om os

Virksomhedsprofil

3-Kubik producerer anlæg til opbevaring, transport, afvejning og dosering af pulver og granulater.

Fødevareindustrien: 3-Kubiks anlæg kan bruges f.eks. mel, sukker, kakaobønner og andre pulverlignende produkter.

Anden industri: 3-Kubiks anlæg kan bruges til f.eks. kridt, melamin, zink-pulver og granulater.

3-Kubik producerer og monterer anlæg, der er skræddersyet den enkelte kundes unikke behov. Vi har stor knowhow og en fleksibel produktion, så vi kan tilbyde præcis den løsning, der passer bedst til vores kundes behov.

3-Kubik blev grundlagt i 1979 og har produceret anlæg til kunder i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Færøerne, Tyskland og Polen.

Siloanlæg

3-Kubik udvikler, producerer og monterer silo’er til opbevaring af produkter i pulverform eller granulat. 3-Kubik’s løsninger er ideelle til fødevarer som mel og sukker. Andre industrielle kunder benytter vores siloer til opbevaring af eksempelvis dyrefoder og kridt. Vi har en fleksibel produktion og mange års erfaring, og i samarbejde med den enkelte kunde finder vi den rette løsning.

3-Kubik’s siloprogram omfatter alle typer siloer – runde, firkantede og rektangulære i såvel rustfri stål som søvandsbestandig aluminium. Vi har siloer til udendørs og indendørs anvendelse. Siloerne kan endvidere leveres isolerede og med indbyggede varmeelementer for opbevaring af produkter med specielle krav til temperaturniveau.

Siloer for pulver og granulat leveres primært med selvtømmende filter udført som enten planfilter, vibrationsfilter eller trykluftsskyllede filter alt afhængig af råvarernes beskaffenhed.

Ved de mest almindelige pulverprodukter anvendes 3-Kubik fluidiseringsbund

En dobbeltbund inddelt i op til 12 felter sørger for en effektiv “luft-pude” dannelse under produktet som derved ledes til det centrale udløb.

Til anhydride eller specielle produkter anvendes 3-Kubik vibrationsbund ophængt i vibrationsdæmpere under kegleovergang fra silo. Til kontrol af produktniveau i siloerne leverer 3-Kubik alle typer udstyr fra kapacitive niveaufølere til montage af siloer på vejeceller.

Alle siloer leveres som standard med den unikke 3-Kubik Overtrykssikring, som beskytter siloen mod overfyldning og/eller sprængning. 3-Kubik Overtrykssikring lukker for tilførslen, hvis trykket i siloen bliver for stort, og genåbner når trykket er faldet igen.

Transport- og vejesystem

For transport af granulater og pulver fremstiller 3-Kubik pneumatiske transportsystemer.

Da transporten sker i lukkede rørsystemer er det en yderst miljøvenlig form for intern flytning af pulver og granulater. Normalt doseres produktet, der skal transporteres, ind i rørsystemet via en cellesluse, som kan være monteret under en silo, en døgntank eller et sækkepåslag.

Alt afhængig af de fysiske forhold anvender 3-Kubik enten vakum eller trykanlæg, og normalt arbejdes der med kapaciteter fra 10 til 100 kg pr. min.

Rørmontagen udføres enten i aluminium eller rustfri stål og på rørsystemet kan indbygges rørskiftere for betjening af flere doseringssteder og/eller flere modtage-beholdere.

Modtage-beholderne opbygger 3-Kubik i rustfrit stål med indbyggede filterenheder, der sørger for at adskille produkt og transportluft. Modtage-beholderne kan monteres i køreskinner for betjening af flere tætliggende forbrugssteder.

Modtage-beholderne har automatisk stopfunktion enten via kapacitive følere eller vægtsystem. 3-Kubik leverer modtage-beholdere monteret med mekaniske eller elektroniske vægtsystemer.

De mekaniske systemer fungerer som en skydelodsvægt med automatisk stopfunktion, når den forhåndsindstillede vægt er nået.

De elektroniske systemer er opbygget med vejeceller og åbner mulighed for en mere varieret styring, lige fra den enkle ”bestilling” af en fastsat mængde til de mest avancerede receptstyringer via PLC og PC.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål eller kommentarer? Benyt dig af formularen her på siden, og vi vil vende tilbage til dig hurtigst muligt.